Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september

Morotsrulltårta med citronkräm

Gillar du morotskaka kommer du älska denna rulltårta. Baka till helgen!

 Här möts det bästa av två världar – morotskaka och rulltårta.
Här möts det bästa av två världar – morotskaka och rulltårta. FOTO: Lennart Weibull

Detta magiskt goda recept kommer från Lina Wallentinssons bok Baka med grönsaker.

Läs också: Plommonmarmelad med vinbär – enkelt recept

Morotsrulltårta med citronkräm

Skriv ut

Ingredienser (12 bitar)

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl finrivna morötter
  • strösocker att stjälpa upp kakan på
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 200 g färskost
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner blandningen i äggvispet och rör försiktigt ihop med en slickepott. Tillsätt olja och morot och blanda ihop till en slät smet.
  4. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills den är klar.
  6. Strö lite socker över ett bakplåtspapper.
  7. Ta ut kakan ur ugnen. Vänd den upp och ner över det sockrade bakplåtspappret. Lossa försiktigt om kakan sitter fast i pappret. Låt svalna helt.
  8. Fyllning: Vispa smöret med elvisp i ett par minuter. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vispa i ytterligare 1 minut.
  9. Blanda i färskost, citronskal och -juice och vispa ihop till en fluffig kräm.
  10. Bred fyllningen över kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Förvara tårtan i kylen. Ta fram en halvtimme före servering och skär i bitar.

Recept: Lina Wallentinsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen