Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Morotssoppa med kokos och limeyoghurt

En värmande morotssoppa med kokos, ingefära och limeyoghurt. Koriander sätter pricken över i:et för det som tycker om det.

 Vackra färger på god soppa.
Vackra färger på god soppa. FOTO: Ove Lindfors

Soppa med lite hetta värmer fint i vintermörkret. C-vitaminrik mat kickar dessutom i gång smaklökarna. Det gott om citrusfrukter i butikerna – slösa gärna med dem i maten.

Läs också: Klassisk och enkel potatissoppa

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 800 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 msk färsk riven ingefära
  • skal och saft av 1 lime
  • flingsalt
  • Limeyoghurt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk hackad koriander
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1/2 hackad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här:

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och kokosmjölk, cirka 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät. Smaka av med sambal oelek, ingefära, lime och salt. Värm och servera med en klick limeyoghurt.
  4. Limeyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen