Recept 15 oktober 2018
Morotssoppa med kokos och limeyoghurt
En värmande morotssoppa med kokos, ingefära och limeyoghurt. Koriander sätter pricken över i:et för det som tycker om det.
Soppa med lite hetta värmer fint i vintermörkret. C-vitaminrik mat kickar dessutom i gång smaklökarna. Det gott om citrusfrukter i butikerna – slösa gärna med dem i maten.
Läs också: Klassisk och enkel potatissoppa
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 800 g morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter vatten
- 3 tärningar grönsaksbuljong
- 1 burk kokosmjölk, 400 ml
- 1/2–1 tsk sambal oelek
- 1 1/2 msk färsk riven ingefära
- skal och saft av 1 lime
- flingsalt
- Limeyoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 4 msk hackad koriander
- rivet skal och saft av 1 lime
- 1/2 hackad röd chili
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- salt
Gör så här:
- Skala och skär morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och kokosmjölk, cirka 20 minuter.
- Mixa soppan slät. Smaka av med sambal oelek, ingefära, lime och salt. Värm och servera med en klick limeyoghurt.
- Limeyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.