Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 april 2019

Morotssoppa

En smidig och god soppa på kokta mixade morötter, grönsaksbuljong och en skvätt grädde.

 Morotssoppan får en vackert orange färg.
Morotssoppan får en vackert orange färg. FOTO: Istock

Morotssoppa är en lättlagad och billig rätt som passar både till lunch och till vardags om du vill göra en lite enklare middag.

Ringla gärna olivolja över soppan och servera med ett färskt bröd eller krutonger.

Tips: Ha i tärnat stekt bacon, nötter eller frön i soppan om du vill ha en matigare variant! Läs också: Det här kan du göra av gammalt bröd

Morotssoppa

Skriv ut

Ingredienser:

  • 700 g oskalade morötter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 12 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl grädde

Gör så här:

  1. Skala morötterna och skiva i slantar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
  3. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och morötter i några minuter.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka tills morötterna är mjuka, ca 20 minuter.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
  6. Tillsätt grädden och värm upp soppan på nytt innan servering.
  7. Smaka av med salt.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen