Recept 8 november 2018
Morotstårta med citronfrosting och kokos
En riktigt god morotskaka deluxe med två lager mjuk kaka och citronfrosting.
Saftigaste morotskakan vinner, tycker vi. Den här tårtvarianten på bakverket ligger onekligen bland toppkandidaterna i just den tävlingen. Och bäst av allt är att den räcker till så många!
Läs också: Anananspaj med kokos och creme fraiche
Morotstårta med kokos
Skriv ut
Ingredienser: (12 bitar)
- 3 stora ägg
- 2 ½ dl socker
- 1 dl olja
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl rivna morötter
- Citronfrosting
- 100 g smör, rumsvarmt
- 200 g Philadelphiaost
- 3 dl florsocker
- skal av en citron
- 1 dl riven kokos till dekoration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter.
- Vispa äggen och socker poröst. Tillsätt oljan under fortsatt vispning.
- Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver och rör ner detta i äggmixen. Vänd ned morötterna.
- Häll smeten i formen och grädda den längst ned i ugnen i 35–40 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar och inte kladdig. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.
- Vispa ihop smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och det rivna citronskalet och vispa ihop till en jämn frosting.
- Dela tårtan i två delar, lägg ett lager frosting på första lagret och resterande ovanpå. Garnera med kokos och kanske några marsipanrosor.