Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Superenkla Mozartkulor med nougat

Dags för julbak! Sväng ihop busenkla hemgjorda Mozartkulor på bara tre ingredienser.

 En kula nougat lindas in i mandelmassa och doppas i choklad. Voila! Mozartkulor.
En kula nougat lindas in i mandelmassa och doppas i choklad. Voila! Mozartkulor. FOTO: Istock

Den allra första Mozartkulan skapades år 1890 av den österrikiske konditorn Paul Fürst till 100-årsdagen av Mozarts död.

I dag finns en rad variationer på kulorna, till exempel detta mycket enkla recept på bara tre ingredienser.

Läs också: Saknar du trillingnöten? Gör egna!

Mozartkulor

Skriv ut

Ingredienser: (25 st)

  • 250 g mandelmassa
  • 150 g choklad, mörk eller ljus
  • 125 g nougat

Gör så här:

  1. Rulla 25 små bollar av nougaten och ställ att stelna i kylen.
  2. Dela mandelmassan i 25 bitar. Platta ut tunt.
  3. Placera en nougatboll på varje bit mandelmassa och forma massan runt bollen.
  4. Smält chokladen över vattenbad.
  5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.
  6. Njut av dina hemgjorda Mozartkulor!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen