Recept 12 december 2018
Superenkla Mozartkulor med nougat
Dags för julbak! Sväng ihop busenkla hemgjorda Mozartkulor på bara tre ingredienser.
Den allra första Mozartkulan skapades år 1890 av den österrikiske konditorn Paul Fürst till 100-årsdagen av Mozarts död.
I dag finns en rad variationer på kulorna, till exempel detta mycket enkla recept på bara tre ingredienser.
Läs också: Saknar du trillingnöten? Gör egna!
Mozartkulor
Skriv ut
Ingredienser: (25 st)
- 250 g mandelmassa
- 150 g choklad, mörk eller ljus
- 125 g nougat
Gör så här:
- Rulla 25 små bollar av nougaten och ställ att stelna i kylen.
- Dela mandelmassan i 25 bitar. Platta ut tunt.
- Placera en nougatboll på varje bit mandelmassa och forma massan runt bollen.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa kulorna i chokladen och låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.
- Njut av dina hemgjorda Mozartkulor!