Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Superenkla Mozartkulor med nougat

Dags för julbak! Sväng ihop busenkla hemgjorda Mozartkulor på bara tre ingredienser.

 En kula nougat lindas in i mandelmassa och doppas i choklad. Voila! Mozartkulor.
En kula nougat lindas in i mandelmassa och doppas i choklad. Voila! Mozartkulor. FOTO: Istock

Den allra första Mozartkulan skapades år 1890 av den österrikiske konditorn Paul Fürst till 100-årsdagen av Mozarts död.

I dag finns en rad variationer på kulorna, till exempel detta mycket enkla recept på bara tre ingredienser.

Läs också: Saknar du trillingnöten? Gör egna!

Mozartkulor

Skriv ut

Ingredienser: (25 st)

  • 250 g mandelmassa
  • 150 g choklad, mörk eller ljus
  • 125 g nougat

Gör så här:

  1. Rulla 25 små bollar av nougaten och ställ att stelna i kylen.
  2. Dela mandelmassan i 25 bitar. Platta ut tunt.
  3. Placera en nougatboll på varje bit mandelmassa och forma massan runt bollen.
  4. Smält chokladen över vattenbad.
  5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.
  6. Njut av dina hemgjorda Mozartkulor!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen