Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 29 juni 2016

Mums från skogen: Kantarellpytt med gulbetspesto – så vilt och gott!

Så lyxig och ändå så enkel. Den här kanterellpytten kan bli sommarens favoriträtt. Pricken över i – gulbetspesto!

Bild 1/2
Bild 2/2

Detta är en lyxig skogspytt som serveras med en annorlunda pesto på betor. Den funkar bra som ensamrätt tillsammans med ägg eller som tillbehör till höstens viltkött, stekt kyckling eller grillad lax.

Lands matskribent Caroline Hofberg står för receptet.

Kantarellpytt med gulbetspesto

Kantarellpytt

Det här behöver du

4 portioner

1 liter färska kantareller
6 potatisar, 500 g
1 squash
1 liten rödlök
3 dl strimlad purjolök
smör
3 msk repade timjanblad
2 förpackningar blandade bönor à 190 g eller 1 burk kidneybönor, 400 g
salt
nymald peppar

Till servering
gulbetspesto
stekt eller kokt ägg

Så här gör du

1. Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj potatistärningarna och låt dem rinna av. Skär squashen i tärningar och hacka rödlöken.
2. Lägg svampen i en torr stekpanna och fräs tills vätskan koka bort.
3. Tillsätt smör och potatis. Stek tills potatisen är genomstekt och pytten har fin färg, cirka 15 minuter.
4. Blanda i squash och lök efter halva stektiden. Vänd ner timjan och bönor och smaka av med salt och peppar. Servera pytten med pesto och ägg.

Gulbetspesto

Det här behöver du

4 portioner
150 g kokta, skalade gulbetor
50 g valnötter
1 hackad vitlöksklyfta
1 1/2 dl riven prästost
1 msk pressad citron
1 dl kallpressad rapsolja
salt
nymald peppar

Så här gör du

1. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen