Recept 14 september 2017
Ugnspannkaka med potatis och fläsk
Fläskpannkaka i ugn är en älskad klassiker. Med råriven potatis i smeten får du en fylligare och matigare favoriträtt. Snabbt, gott och enkelt!
Potatis är en nyttig, billig och god råvara som går att variera i det oändliga. Råriven i ugnspannkaka är ett trevligt sätt att njuta av den, tipsar Lands Caroline Hofberg. Dessutom drygar potatisen ut smeten och ger både en matigare och nyttigare måltid.
Läs också: Kronans kaka – en älskad klassiker med kokt potatis
Ugnspannkaka med potatis och fläsk
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 2 1/2 dl siktat dinkel– eller vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 500 g rå potatis
- 300 g rimmat sidfläsk
- 25 g smör
- Till servering:
- rårörda lingon
- råkostsallad eller rårivna morötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
- Vispa i resten av mjölken och sist äggen. Skala och grovriv potatisen och blanda ner i smeten.
- Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket i smöret i ugnen i en långpanna. Ta ut och häll på pannkakssmeten.
- Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den har fin färg, cirka 30 minuter.