Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 september 2017

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Fläskpannkaka i ugn är en älskad klassiker. Med råriven potatis i smeten får du en fylligare och matigare favoriträtt. Snabbt, gott och enkelt!

 Denna goda, mättande och lättgjorda ugnspannkaka kan bli familjens nya favorit.
Denna goda, mättande och lättgjorda ugnspannkaka kan bli familjens nya favorit.

Potatis är en nyttig, billig och god råvara som går att variera i det oändliga. Råriven i ugnspannkaka är ett trevligt sätt att njuta av den, tipsar Lands Caroline Hofberg. Dessutom drygar potatisen ut smeten och ger både en matigare och nyttigare måltid.

Läs också: Kronans kaka – en älskad klassiker med kokt potatis

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 2 1/2 dl siktat dinkel– eller vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 500 g rå potatis
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 25 g smör
  • Till servering:
  • rårörda lingon
  • råkostsallad eller rårivna morötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa i resten av mjölken och sist äggen. Skala och grovriv potatisen och blanda ner i smeten.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket i smöret i ugnen i en långpanna. Ta ut och häll på pannkakssmeten.
  4. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den har fin färg, cirka 30 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen