Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Mustig kålsoppa

Kålen blir lyxigt god i en härligt het och hälsosam grönsakssoppa.

 En värmande grönsakssoppa på vitkål, kidneybönor, potatis och kålrot.
En värmande grönsakssoppa på vitkål, kidneybönor, potatis och kålrot. FOTO: Ove Lindfors

En varm, mustig grönsakssoppa fylld av vitaminer är precis vad man behöver så här års.

Servera den gärna med ett färskt bröd.

Läs också: Soppa pronto – smarrig vardagsmiddag på en kvart

Mustig kålsoppa

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • 1 bit kålrot, 100 g
  • olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk stötta kumminfrön
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 fasta potatisar
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 3 krm tabasco
  • salt
  • hackad persilja

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök. Skär kål och rotfrukter i mindre bitar.
  2. Mjukstek löken i olivolja. Låt vitlök, kål och rotfrukter fräsa med en stund.
  3. Rör ner kryddorna. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.
  4. Skala och tärna potatisen. Tillsätt den efter halva koktiden.
  5. Skölj bönorna och blanda i. Smaka av med citronsaft, tabasco och salt. Strö över hackad persilja.

Recept: Caroline Hofberg

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen