Recept 9 januari 2019
Mustig ungersk gulaschgryta på högrev
Med en mustig gryta kan inget gå fel. Denna ungerska gulasch innehåller högrev, potatis och härliga kryddor.
Ungersk gulasch kan varieras och serveras på en rad olika vis: Som soppa, som gryta, med högrev – eller köttfärs.
Detta recept på gulaschgryta har allt-i-ett och är en komplett mättande måltid. Servera om du vill med nybakat bröd.
Läs också: Chili con carne med helt kött
Mustig gulaschgryta på högrev
Skriv ut
Ingredienser (16 portioner):
- 3 kg högrev
- 4 tärningar oxbuljong
- 4 gula lökar
- 4 morötter
- 16 champinjoner
- 8 potatisar
- 2 l vatten
- 3 msk smör
- 2 msk paprikapulver
- 2 tsk salt
- 4 klyftor vitlök
- 1 citron
- 2 tsk hel stött kummin
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- 1 tsk cayennepeppar
- 3 msk olivolja
- Till servering:
- nybakat bröd
- matlagningsyoghurt
Gör så här:
- Putsa köttet och skär i kuber, ca 2 x 2 cm.
- Stek köttet i omgångar i smör och lägg över det i en stor gryta.
- När du stekt klart, slå på vatten i stekpannan, vispa runt och häll det sedan över köttet.
- Lägg grovhackad lök, skivad svamp, morotsslantar samt tärnad potatis i grytan.
- Krydda med salt, paprikapulver, rivet skal från en citron, timjan, mejram, pressad vitlök, kummin och cayennepeppar.
- Slå på olivolja och vatten. Smula i buljongtärningar. Rör om och koka upp.
- Låt grytan sjuda i 2 timmar tills köttet är mjukt och mört.
- Njut av grytan med nybakat bröd och en klick yoghurt.