Recept 8 april 2020
Nattjästa frallor
Dessa nattjästa frallor passar perfekt för den som vill ha färskt bröd på morgonen. Degen blandas på kvällen, jäser under natten och behöver bara skäras till fina bitar och bakas av morgonen efter.
Läs också: Havregrynsbröd utan vetemjöl och jäst
Nattjästa frallor
Skriv ut
Ingredienser (cirka 20 frallor)
- 25 g jäst
- 5 dl vatten, kallt
- 1 1/2 tsk salt
- 1 msk anis, stött
- 1 msk fänkål, stött
- 1 msk honung
- 2 dl rågmjöl
- 8 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl valnötter, grovhackade
- mjöl till utbakning
Gör så här:
- På kvällen: Smula ner jästen i en degbunke och rör tills jästen har löst sig i vattnet.
- Tillsätt salt, honung och arbeta in mjölet för hand lite i taget tills det blir en ganska lös deg.
- Strö lite mjöl över degen och täck den med en ren handduk. Ställ in degbunken i kylen över natten.
- På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Strö ett ordentligt lager mjöl på bakbordet. Stjälp upp den uppjästa degen och strö över lite mjöl. Knåda inte.
- Dra försiktigt ut degen till en rektangel och se till att så mycket luft som möjligt stannar kvar i degen.
- Skär degen i fyra remsor och skär varje remsa i fem rektangulära bitar. Det gör inget om de blir lite ojämna.
- Lägg degbitarna på bakplåtspapper på en plåt. Baka av direkt i 15–17 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.