Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 april

Nattjästa frallor

Dessa nattjästa frallor passar perfekt för den som vill ha färskt bröd på morgonen. Degen blandas på kvällen, jäser under natten och behöver bara skäras till fina bitar och bakas av morgonen efter.

 Nattjästa frallor med valnötter som passar perfekt till frukost.
Nattjästa frallor med valnötter som passar perfekt till frukost. FOTO: Lantmännen

Läs också: Havregrynsbröd utan vetemjöl och jäst

Nattjästa frallor

Skriv ut

Ingredienser (cirka 20 frallor)

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk anis, stött
  • 1 msk fänkål, stött
  • 1 msk honung
  • 2 dl rågmjöl
  • 8 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl valnötter, grovhackade
  • mjöl till utbakning

Gör så här:

  1. På kvällen: Smula ner jästen i en degbunke och rör tills jästen har löst sig i vattnet.
  2. Tillsätt salt, honung och arbeta in mjölet för hand lite i taget tills det blir en ganska lös deg.
  3. Strö lite mjöl över degen och täck den med en ren handduk. Ställ in degbunken i kylen över natten.
  4. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Strö ett ordentligt lager mjöl på bakbordet. Stjälp upp den uppjästa degen och strö över lite mjöl. Knåda inte.
  5. Dra försiktigt ut degen till en rektangel och se till att så mycket luft som möjligt stannar kvar i degen.
  6. Skär degen i fyra remsor och skär varje remsa i fem rektangulära bitar. Det gör inget om de blir lite ojämna.
  7. Lägg degbitarna på bakplåtspapper på en plåt. Baka av direkt i 15–17 minuter. Låt svalna på galler.

Recept: Lantmännen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen