Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 november

Nattjästa rågfrallor – enkelt och supergott

Godaste frallorna bakar du själv! Här är ett recept med råg som verkligen kommer ge dig en härlig frukost. Sätt degen i dag, njut frallorna i morgon!

 Smakrikt. Väldigt goda, och enkla, frallor som du bakar själv.
Smakrikt. Väldigt goda, och enkla, frallor som du bakar själv. FOTO: Katja Ragnstam

Receptet är skapat av Maria Blohm och finns i hennes bakbok Grovt bröd (Tukan, 2023). Det är ett riktigt fint bröd och väldigt enkelt att baka. Du kommer att lyckas!

Läs också: Filmjölkslimpa i långpanna

Nattjästa rågfrallor

Skriv ut

Ingredienser 6 frallor

  • 300 g kallt vatten
  • färsk jäst, stor som en ärta
  • 10 g mörk sirap
  • 50 g grovt rågmjöl
  • 300 g vetemjöl special
  • 1,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Dag 1.
  2. Ställ en bunke på vågen, nolla vågen.
  3. Lös upp jästen i vattnet.
  4. Väg upp övriga ingredienser, häll rakt ur förpackningen, nolla vågen mellan ingredienserna.
  5. Rör samman degen för hand med en slev eller slickepott.
  6. Täck bunken med ett lock eller plast.
  7. Låt degen jäsa i 10–12 timmar i rumstemperatur.
  8. Dag 2.
  9. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  10. Sätt ugnen på 250 grader.
  11. Med hjälp av två skedar, klicka ut degen till 6 frallor.
  12. Mjöla lätt ovanpå med rågmjöl om du vill. När ugnen är varm, sätt in plåten i mitten av ugnen.
  13. Grädda frallorna i 13 minuter i 250 grader varmluft.

Recept Maria Blohm Foto Katja Ragnstam

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen