Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 oktober

Nudelsoppa med kyckling och chili

Här är en värmande japansk ramen med nudlar, kyckling, ägghalvor, lök och chili.

 Njut av en rykande varm soppa till middag eller lunch.
Njut av en rykande varm soppa till middag eller lunch.

Ramen är en japansk variant på den kinesiska nudelsoppan med kyckling. Använd säsongens råvaror och koka nudelsoppan med en bas av egen kycklingfond. Den smakar himmelskt!

Läs också: Värm dig med en soppa – 5 fantastiska recept

Nudelsoppa med kyckling och chili

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 späda lökar
  • 150 gram svamp (det ska vara shitakesvamp men det går bra med soppar)
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 3-4 msk japansk soja
  • 11/2 msk sesamolja
  • 2 liter vatten
  • 6 msk kycklingfond
  • 3 tsk finhackad chili
  • 4 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 msk rapsolja
  • 250 gram äggnudlar
  • Topping
  • 4 ägg
  • blasten av 2-3 lökar
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 chilifrukt (hackad)
  • 1 lime
  • 1 näve färsk koriander (eller frusen)
  • 300 gram färsk kyckling
  • 100 gram groddar av valfri variant (alfagroddar, rödbetsgroddar, vitlöksgroddar eller böngroddar. Även ärtskott funkar bra i ramen. )

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 170 grader och krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor så att det bildas en fin yta.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen och låt den gå färdigt i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Om du använder kycklingfilé kan du skiva kycklingen i bitar. Annars pillar du av köttet från benen och delar köttet i mindre bitar.
  4. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Finhacka chilin och fräs lätt i rapsolja.
  5. Tillsätt vatten, kycklingfond, honung, vinäger och soja och låt sjuda tillsammans i 20 minuter. Under tiden skivar du svamp och hackar lökblasten i strimlor. Häll svamp, lökblast och sesamolja i buljongen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Koka äggen och skala och halvera äggen när de svalnat. Strimla lökblasten och chilifrukten och lägg upp groddar, lökblast, chili och skivad lime på ett fat. Lägg nudlarna på botten av varje tallrik (en tallrik per person) och häll över buljongen. Varje gäst kombinerar sedan sin egen ramen vid bordet. Pressa färsk lime över nudelsoppan. Smaklig måltid!

Recept: Niklas Kämpargård

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen