Recept 10 april 2019
Nutellapizza
Pizza med söt botten, hemmagjort Nutella, färska jordgubbar och riven vit choklad är dessertälskarens dröm!
Denna barnsligt goda dessertpizza kommer att gå hem hos alla som tycker om mastiga efterrätter.
Toppingen kan varieras efter eget tycke, till exempel med skivad banan, färska hallon eller minimarshmallows. Om du vill undvika färdigköpt nöt- och chokladsmör – som ofta innehåller palmolja – kan du göra ditt eget. Receptet hittar du här nedan!
Läs också: Hemmagjord Nutella – nöt- och chokladsmör på burk
Nutellapizza
Skriv ut
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 1 dl vatten
- 0,5 msk strösocker
- 0,25 tsk salt
- 0,5 msk neutral olja
- 0,25 dl durumvetemjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl hemmagjort Nutella
- 3 dl färska jordgubbar
- 50 g vit choklad
- vaniljglass
Gör så här:
- Rör ut smulad jäst i en bunke med fingervarmt vatten i. Rör ned socker, salt och olja.
- Jobba in nästan allt mjöl i blandningen tills det blir en smidig deg. Använd gärna en köksmaskin med degkrok.
- Täck degen med en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord. Forma en rund bulle av degen innan du kavlar ut den till en rund platta, ca 25 cm i diameter.
- Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper. Täck botten med hemmagjort Nutella. Grovriv den vita chokladen och fördela över pizzan.
- Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
- Toppa pizzan med skivade jordgubbar. Skär upp pizzan i triangelformade bitar och servera med vaniljglass.