Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti 2018

Ny kräftlag till frysta kräftor

Frysta kräftor blir godare om du kokar en ny lag till dem. Den här varianten bör du förbereda ett dygn innan servering.

 Piffa till de frysta kräftorna med en ny lag. Foto: iStock
Piffa till de frysta kräftorna med en ny lag. Foto: iStock FOTO: 3quarks

Läs också: Här är alla recept till kräftskivan

Kräftlag till frysta kräftor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kg frysta kräftor
  • Lag:
  • 2 liter vatten
  • 1/4 dl grovsalt
  • 4 bitar råsocker
  • 1 dl öl
  • 125 g dillkronor

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillkronorna och låt sjuda i 10 minuter under lock. Låt svalna och ta upp dillkronorna och lägg åtsidan.
  2. Lägg i det hela frysta kräftblocket och lägg på dillkronorna igen.
  3. Ställ in i kylen och låt stå helst ett dygn.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen