Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti 2018

Ny kräftlag till frysta kräftor

Frysta kräftor blir godare om du kokar en ny lag till dem. Den här varianten bör du förbereda ett dygn innan servering.

 Piffa till de frysta kräftorna med en ny lag. Foto: iStock
Piffa till de frysta kräftorna med en ny lag. Foto: iStock FOTO: 3quarks

Läs också: Här är alla recept till kräftskivan

Kräftlag till frysta kräftor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kg frysta kräftor
  • Lag:
  • 2 liter vatten
  • 1/4 dl grovsalt
  • 4 bitar råsocker
  • 1 dl öl
  • 125 g dillkronor

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillkronorna och låt sjuda i 10 minuter under lock. Låt svalna och ta upp dillkronorna och lägg åtsidan.
  2. Lägg i det hela frysta kräftblocket och lägg på dillkronorna igen.
  3. Ställ in i kylen och låt stå helst ett dygn.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen