Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 14 juni 2016

Grillad kanelbulle – kul och galet gott

Allt går att grilla – till och med dessert! Nya trenden är grillade kanelbullar. Lands bloggare tipsar om du du grillar bullar med hallon och lime.

Bild 1/2 FOTO: Peter Ekeström
Bild 2/2

Allt går att grilla. Det säger Lands bloggare Katarina Ekeström. Även dessert! Här är hennes grillade kanelbullar med hallon och limemascarpone:

Grilla kanelbullar!

4 portioner

Du behöver:
4 av gårdagens kanelbullar
2 msk smör

Till limemascarpone:
125 g mascarpone
1/2 dl tjock yoghurt eller gräddfil
2 tsk florsocker
1 lime

Till servering:
2 1/2 dl hallon
florsocker

Gör så här för att grilla bullarna:

1. Halvera kanelbullarna och bred ett tunt lager smör över snittytorna.
2. Blanda mascarponeosten med yoghurt eller gräddfil i en skål. Blanda i florsocker. Tvätta limen noga innan du river det yttersta gröna skalet ner i skålen. Smaka av med pressad lime.
3. Grilla bullskivorna hastigt på båda sidor. De ska bli varma och lite frasiga. Servera direkt tillsammans med en klick av mascarponen och hallonen. Pudra gärna lite florsocker över. Njut!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen