Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 augusti 2017

Nygräddat tunnbröd med en klick smör

Bröd om något kan väcka både känslor och minnen till liv. Här är ett enkelt recept på tunnbröd som lagas i stekpanna. Kom ihåg att det är som allra godast nygräddat och med en klick smältande smör.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det här receptet kommer från Lands Katarina Ekeström som driver bloggen Skog till bord.

Läs också: Baka surdegsbröd i gryta – så gör du

Tunnbröd för stekpanna (12 st)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 50 g smör
  • ½ l mjölk
  • 1 msk sirap
  • ¼ ptk jäst (12,5 g)
  • 8 dl vetemjöl (byt ev. 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl)
  • 2 ½ dl rågsikt
  • ¾ tsk salt
  • 2 msk socker
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ½ tsk brödkrydda, (mald anis, kummin och fänkålsfrö)

Gör så här:

  1. Smält smör och häll på mjölk och sirap. Rör ut jästen i smörblandningen som inte får ha en högre temperatur än 37 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna som sedan rörs ner i vätskan lite i taget. Jag kör i maskin, men den här degen behöver inte blandas länge.
  3. Låt jäsa under duk en timma. Dela degen i tolv bitar. Kavla ut så tunna, fina rundlar du kan.
  4. Hetta upp en stekpanna och grädda bröden utan fett ett par minuter per sida. Låt de inte gå för länge då blir de hårda. Servera helst direkt, pannvarma.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen