Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Ört– och gurksill

Ört– och gurksill är en fräsch sill som är en lyckad blandning mellan pressgurka och örtsill.

 Dill, persilja och gräslök är gott i sillblandningen.
Dill, persilja och gräslök är gott i sillblandningen.

Det är sällan man uppmanas att skala slarvigt, men i detta goda recept på ört- och löksill är det just det du ska göra. Gurkan skivas sedan med en osthyvel och lite skal får gärna hänga med.

Läs också: Sill är bra för hjärnan visar forskning

Ört– och gurksill

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 1 gurka
  • 2 msk ättikssprit, 12 procent
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk vardera av hackad dill, persilja och gräslök
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skala gurkan slarvigt och skiva den tunt med osthyvel. Blanda ättikssprit, socker, vatten och salt i en skål. Rör tills sockret löst sig.
  2. Vänd ner gurkan i lagen. Låt stå cirka 1 timme i kylen. Rör om då och då.
  3. Häll av lagen genom en sil. Pressa försiktigt ur all vätska.
  4. Rör ihop gräddfil, senap och örter. Blanda i gurkan.
  5. Låt sillen rinna av. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i kylen minst ett par timmar, men gärna längre.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen