Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Ört– och gurksill

Ört– och gurksill är en fräsch sill som är en lyckad blandning mellan pressgurka och örtsill.

 Dill, persilja och gräslök är gott i sillblandningen.
Dill, persilja och gräslök är gott i sillblandningen.

Det är sällan man uppmanas att skala slarvigt, men i detta goda recept på ört- och löksill är det just det du ska göra. Gurkan skivas sedan med en osthyvel och lite skal får gärna hänga med.

Läs också: Sill är bra för hjärnan visar forskning

Ört– och gurksill

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 1 gurka
  • 2 msk ättikssprit, 12 procent
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk vardera av hackad dill, persilja och gräslök
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skala gurkan slarvigt och skiva den tunt med osthyvel. Blanda ättikssprit, socker, vatten och salt i en skål. Rör tills sockret löst sig.
  2. Vänd ner gurkan i lagen. Låt stå cirka 1 timme i kylen. Rör om då och då.
  3. Häll av lagen genom en sil. Pressa försiktigt ur all vätska.
  4. Rör ihop gräddfil, senap och örter. Blanda i gurkan.
  5. Låt sillen rinna av. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i kylen minst ett par timmar, men gärna längre.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen