Recept 29 mars 2021
Örtgratinerad krosspotatis
Krossad, örtgratinerad potatis är lika enkelt som gott. Potatisen kan förberedas i god tid och gratineras vid servering.
Enkelt och vanvettigt gott. Örtgratinerad krosspotatis passar till både kallskuret och varmt. Kyckling, lax, rostbiff, ja, till allt du gillar.
Läs också: Godaste lammfärsbiffarna
Örtgratinerad krosspotatis
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner)
- ca 1 kg fast potatis (helst inte alltför stora)
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 4 krm stött fänkålsfrö
- 1 dl grovriven västerbottensost
- 4–5 msk rapsolja
- flingsalt
- <div class="landshoppingWidget" widgetid="lIflUWTSRQtB7E5RRSurJ"></div>
Gör så här
- Tvätta potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 225 grader. Kryssa potatisen lätt med en kniv. Tryck till dem med baksidan av en träslev så att de krossas lätt.
- Blanda örter, fänkålsfrö, ost och olja. Fördela blandningen på potatisen. Strö på flingsalt.
- Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Potatisen ska ha fin färg och knaprigt skal.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.