Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 mars

Örtgratinerad krosspotatis

Krossad, örtgratinerad potatis är lika enkelt som gott. Potatisen kan förberedas i god tid och gratineras vid servering.

 Krossad, örtgratinerad potatis är gott till det mesta, kött, lax, kyckling.
Krossad, örtgratinerad potatis är gott till det mesta, kött, lax, kyckling. FOTO: Ove Lindfors

Enkelt och vanvettigt gott. Örtgratinerad krosspotatis passar till både kallskuret och varmt. Kyckling, lax, rostbiff, ja, till allt du gillar.

Läs också: Godaste lammfärsbiffarna

Örtgratinerad krosspotatis

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • ca 1 kg fast potatis (helst inte alltför stora)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 krm stött fänkålsfrö
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 4–5 msk rapsolja
  • flingsalt
  • <div class="landshoppingWidget" widgetid="lIflUWTSRQtB7E5RRSurJ"></div>

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kryssa potatisen lätt med en kniv. Tryck till dem med baksidan av en träslev så att de krossas lätt.
  3. Blanda örter, fänkålsfrö, ost och olja. Fördela blandningen på potatisen. Strö på flingsalt.
  4. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Potatisen ska ha fin färg och knaprigt skal.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen