Recept 16 juni 2022
Örtostcrème med crudité – supergod allroundröra
Prova Caroline Hofbergs allroundröra, örtostcrème med cruditésom. Den passar lika bra i picknick–frallan som till sommarens sallader och grillmat.
Den här goda allroundröran, örtostcrème med crudité, passar lika bra som dipp till späda grönsaker som till bröd.
Läs också: Anjovisröra med forellrom
Örtostcrème med crudité
Skriv ut
Ingredienser (cirka 4 dl)
- 100 g naturell färskost
- 250 g kesella
- 1 riven vitlöksklyfta
- ½ tsk rivet citronskal
- ½ dl hackad dill
- ½ dl hackad mynta
- 1 dl hackad persilja
- 2 dl grovriven lagrad ost, till exempel Präst– eller Västerbottensost
- salt
- nymald peppar
- Till servering:
- Späda grönsaker som rädisor och sockerärter knäckesticks eller andra brödpinnar.
Gör så här
- Rör ihop färskost, kesella, vitlök, citronskal och örter.
- Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna en stund innan servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.