Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 juni

Örtostcrème med crudité – supergod allroundröra

Prova Caroline Hofbergs allroundröra, örtostcrème med cruditésom. Den passar lika bra i picknick–frallan som till sommarens sallader och grillmat.

 Örtostcrème med crudité smakar ljuvligt som dipp, till salladen och grillat.
Örtostcrème med crudité smakar ljuvligt som dipp, till salladen och grillat. FOTO: Ove Lindfors

Den här goda allroundröran, örtostcrème med crudité, passar lika bra som dipp till späda grönsaker som till bröd.

Läs också: Anjovisröra med forellrom

Örtostcrème med crudité

Skriv ut

Ingredienser (cirka 4 dl)

  • 100 g naturell färskost
  • 250 g kesella
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ tsk rivet citronskal
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl grovriven lagrad ost, till exempel Präst– eller Västerbottensost
  • salt
  • nymald peppar
  • Till servering:
  • Späda grönsaker som rädisor och sockerärter knäckesticks eller andra brödpinnar.

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, kesella, vitlök, citronskal och örter.
  2. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna en stund innan servering.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen