Recept 14 juni 2019
Örtströmming med dragon och senap
Gravad örtströmming som får god smak av dragon, dill, persilja och dijonsenap.
Detta är Lands matskribent Caroline Hofbergs specialare! Hon använder inlagda dragonblad i vinäger, de brukar finnas på samma ställe i butiken som kapris eller kryddor.
Har du tillgång till färsk dragon går det förstås lika bra, men då kan behövas en något större mängd.
Läs också: Silltårta med ägg och kavring
Örtströmming med dragon och senap
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 600 g strömmingsfilé
- 5 dl vatten
- 1 dl ättikssprit, 12 procent
- 1 msk salt
- Sås
- 2 dl hackad dill
- 2 dl hackad persilja
- 1 msk dragonblad, inlagda i vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- salt
- nymald vitpeppar
Gör så här:
- Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättikssprit och salt. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
- Ta upp och låt rinna av noga genom durkslag. Lägg därefter strömmingen på tjockt hushållspapper som suger upp vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
- Mixa färska örter och dragon tillsammans med senap och crème fraiche till en ljusgrön sås.
- Blanda ner majonnäsen för hand och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.