Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Örtströmming med dragon och senap

Gravad örtströmming som får god smak av dragon, dill, persilja och dijonsenap.

 Härliga örter gör strömmingen extra sommargod.
Härliga örter gör strömmingen extra sommargod. FOTO: Ove Lindfors

Detta är Lands matskribent Caroline Hofbergs specialare! Hon använder inlagda dragonblad i vinäger, de brukar finnas på samma ställe i butiken som kapris eller kryddor.

Har du tillgång till färsk dragon går det förstås lika bra, men då kan behövas en något större mängd.

Läs också: Silltårta med ägg och kavring

Örtströmming med dragon och senap

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 600 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 2 dl hackad dill
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 msk dragonblad, inlagda i vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättikssprit och salt. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
  2. Ta upp och låt rinna av noga genom durkslag. Lägg därefter strömmingen på tjockt hushållspapper som suger upp vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
  3. Mixa färska örter och dragon tillsammans med senap och crème fraiche till en ljusgrön sås.
  4. Blanda ner majonnäsen för hand och smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen