Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Ost- och dillstuvad potatis

Ångande färskpotatis i en krämig stuvning med ost och mycket dill. Mmm, det smakar sommar!

 Ost- och dillstuvad potatis. Mums!
Ost- och dillstuvad potatis. Mums! FOTO: Katarina Ekeström

Lunch på förstukvisten med dillstuvad potatis, stekt korv och enkel tomatsallad. Det är sommar det!

Läs också: Baconlindad lax i hollandaise

Ost- och dillstuvad potatis

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 800 g färskpotatis
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crèmefraiche
  • ½ - 1 citron, saften
  • 1 dl riven ost, gärna Västerbottensost
  • svartpeppar
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skrubba eller skrapa potatisen. Lägg ner i det kokande vattnet. Locket på. Koka mjuk och häll upp i durkslag.
  2. Vispa ner grädde och crèmefraiche i kastrullen. Smaka av med citronsaft och var inte rädd för syran som kommer dämpas av osten. Småputtra någon minut.
  3. Rör i ost och svartpeppar. Hacka dillen och rör i den. Vänd ner potatisen.
  4. Servera potatisen till stekt korv eller rökt lax.

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen