Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 mars 2021

Ost- och rödbetspaj

Ost är gott till det mesta. Extra gott i en pajfyllning tillsammans med rödbetor. Detta är ett riktigt kalasrecept!

 Osten i pajfyllningen ger både smak och struktur. Passar perfekt för både fest och vardag.
Osten i pajfyllningen ger både smak och struktur. Passar perfekt för både fest och vardag. FOTO: Katarina Ekeström

Lands Katarina Ekeströms ost- och rödbetspaj är farligt god.

Servera gärna med en finstrimlad kålsallad förstärkt med vinägrett, tunt skivat äpple och hackade nötter, tipsar hon.

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Ost- och rödbetspaj

Skriv ut

Ingredienser (6 personer)

  • Pajdeg
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 dl riven Prästost
  • 3 kokta rödbetor

Gör så här

  1. Lägg smöret i tärningar tillsammans med mjöl och salt i en matberedare. Kör till smulor innan vattnet tillsätts. Sätt igång beredaren och kör snabbt ihop degen till en boll. Täck och lägg i kyl minst en halvtimma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bord och klä en pajform. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda sedan till fin färg i cirka 10 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, ägg och ost. Riv rödbetorna grovt eller strimla dem med ett juliennejärn. Fördela rödbetorna över pajbottnen och häll ostblandningen över. Grädda i ugn i 30-35 minuter.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen