Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 mars

Ost- och rödbetspaj

Ost är gott till det mesta. Extra gott i en pajfyllning tillsammans med rödbetor. Detta är ett riktigt kalasrecept!

 Osten i pajfyllningen ger både smak och struktur. Passar perfekt för både fest och vardag.
Osten i pajfyllningen ger både smak och struktur. Passar perfekt för både fest och vardag. FOTO: Katarina Ekeström

Lands Katarina Ekeströms ost- och rödbetspaj är farligt god.

Servera gärna med en finstrimlad kålsallad förstärkt med vinägrett, tunt skivat äpple och hackade nötter, tipsar hon.

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Ost- och rödbetspaj

Skriv ut

Ingredienser (6 personer)

  • Pajdeg
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 dl riven Prästost
  • 3 kokta rödbetor

Gör så här

  1. Lägg smöret i tärningar tillsammans med mjöl och salt i en matberedare. Kör till smulor innan vattnet tillsätts. Sätt igång beredaren och kör snabbt ihop degen till en boll. Täck och lägg i kyl minst en halvtimma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bord och klä en pajform. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda sedan till fin färg i cirka 10 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, ägg och ost. Riv rödbetorna grovt eller strimla dem med ett juliennejärn. Fördela rödbetorna över pajbottnen och häll ostblandningen över. Grädda i ugn i 30-35 minuter.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen