Recept 23 mars 2021
Ost- och rödbetspaj
Ost är gott till det mesta. Extra gott i en pajfyllning tillsammans med rödbetor. Detta är ett riktigt kalasrecept!
Lands Katarina Ekeströms ost- och rödbetspaj är farligt god.
Servera gärna med en finstrimlad kålsallad förstärkt med vinägrett, tunt skivat äpple och hackade nötter, tipsar hon.
Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar
Ost- och rödbetspaj
Skriv ut
Ingredienser (6 personer)
- Pajdeg
- 150 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 msk kallt vatten
- Fyllning
- 3 dl crème fraiche
- 3 ägg
- 3 dl riven Prästost
- 3 kokta rödbetor
Gör så här
- Lägg smöret i tärningar tillsammans med mjöl och salt i en matberedare. Kör till smulor innan vattnet tillsätts. Sätt igång beredaren och kör snabbt ihop degen till en boll. Täck och lägg i kyl minst en halvtimma.
- Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bord och klä en pajform. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda sedan till fin färg i cirka 10 minuter.
- Blanda crème fraiche, ägg och ost. Riv rödbetorna grovt eller strimla dem med ett juliennejärn. Fördela rödbetorna över pajbottnen och häll ostblandningen över. Grädda i ugn i 30-35 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.