Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti 2018

Ostcocotter med färskpotatis och gubbröra

Matiga cocotter med potatis och ost med en salt topping. Cocotterna kan göras i god tid och serveras kalla.

 Matiga cocotter med färskpotatis och prästost. Foto: Tia Borgsmidt
Matiga cocotter med färskpotatis och prästost. Foto: Tia Borgsmidt

Ostcocotter med färskpotatis och gubbröra

Skriv ut

Ingredienser (8-10 st)

  • 300 g färskpotatis
  • 200 g lagrad prästost
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 5 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl standardmjölk
  • Gubbröra
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten burk ansjovis, 55 g
  • 1 rå äggula
  • 1/2 dl hackad dill
  • 100 g laxrom eller svart stenbitsrom

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och skär i små tärningar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Häll av kokvattnet, gärna genom en sil, och låt ånga av.
  2. Skär osten i små tärningar, samma storlek som potatisen. Skala och hacka löken. Blanda potatis, ost, lök, salt och peppar. Fördela i smorda portionsformar.
  3. Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk. Häll äggstanningen i formarna.
  4. Ställ formarna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen tills cocotterna har ”stannat”, 25–30 minuter. Låt svalna.
  5. Gubbröra:
  6. Hacka ägg, lök och ansjovis. Blanda hacket med äggulan och dillen.
  7. Vid servering: Lägg en klick gubbröra på cocotterna och toppa med rom och en dillkvist.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen