Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 februari 2021

Ostdoftande köttbullar i tomatsås

Riven ost i färsen ger köttbullarna extra djup i smaken och en fin sälta. Lands Katarina Ekeströms härliga recept ger köttbullarna ett fantastiskt smaklyft.

 Ost ger köttbullarna extra härlig smak.
Ost ger köttbullarna extra härlig smak. FOTO: Katarina Ekeström

Detta är en uppskattad vardagsgoding med extra smak. Servera med nykokt pasta – mums!

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Ostdoftande köttbullar i tomatsås

Skriv ut

Ingredienser (fyra personer)

  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 burkar passerade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • Köttbullar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl riven Svecia
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs i panna och klicka i tomatpurén tillsammans med socker.
  2. Häll på tomater och låt småputtra när du gör köttbullarna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg färsen i en skål. Hacka lök, vitlök och persilja mycket fint och lägg i skålen.
  4. Mixa brödet till smulor och blanda ihop färsens alla ingredienser. Rulla stora köttbullar. Stek till riktigt fin färg i panna. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de sjuda färdigt i cirka 10 minuter. Servera med nykokt pasta och riven ost.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen