Recept 1 februari 2021
Ostdoftande köttbullar i tomatsås
Riven ost i färsen ger köttbullarna extra djup i smaken och en fin sälta. Lands Katarina Ekeströms härliga recept ger köttbullarna ett fantastiskt smaklyft.
Detta är en uppskattad vardagsgoding med extra smak. Servera med nykokt pasta – mums!
Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar
Ostdoftande köttbullar i tomatsås
Skriv ut
Ingredienser (fyra personer)
- Tomatsås:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 2 burkar passerade tomater
- salt
- svartpeppar
- Köttbullar:
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 knippa persilja
- 2 skivor vitt bröd
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 ½ dl riven Svecia
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs i panna och klicka i tomatpurén tillsammans med socker.
- Häll på tomater och låt småputtra när du gör köttbullarna. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg färsen i en skål. Hacka lök, vitlök och persilja mycket fint och lägg i skålen.
- Mixa brödet till smulor och blanda ihop färsens alla ingredienser. Rulla stora köttbullar. Stek till riktigt fin färg i panna. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de sjuda färdigt i cirka 10 minuter. Servera med nykokt pasta och riven ost.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.