Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 februari

Ostdoftande köttbullar i tomatsås

Riven ost i färsen ger köttbullarna extra djup i smaken och en fin sälta. Lands Katarina Ekeströms härliga recept ger köttbullarna ett fantastiskt smaklyft.

 Ost ger köttbullarna extra härlig smak.
Ost ger köttbullarna extra härlig smak. FOTO: Katarina Ekeström

Detta är en uppskattad vardagsgoding med extra smak. Servera med nykokt pasta – mums!

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Ostdoftande köttbullar i tomatsås

Skriv ut

Ingredienser (fyra personer)

  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 burkar passerade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • Köttbullar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl riven Svecia
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs i panna och klicka i tomatpurén tillsammans med socker.
  2. Häll på tomater och låt småputtra när du gör köttbullarna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg färsen i en skål. Hacka lök, vitlök och persilja mycket fint och lägg i skålen.
  4. Mixa brödet till smulor och blanda ihop färsens alla ingredienser. Rulla stora köttbullar. Stek till riktigt fin färg i panna. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de sjuda färdigt i cirka 10 minuter. Servera med nykokt pasta och riven ost.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen