Recept 11 juni 2019
Overnight oats choklad
Overnight oats är kall, okokt gröt som får svälla till under natten i kylskåp. Resultatet är oerhört mättande och försvinnande gott!
Overnight oats är havregryn som läggs i vätska över natten och sväller till under natten i kylskåp. I det här receptet tillsätts kakao och yoghurt och gröten blir lika god som en efterrätt!
Tips! Du kan ersätta jordnötssmöret med valfritt nötsmör eller utesluta det helt om du ej tål nötter. Lägg då i stället till honung.
Overnight oats med smak av choklad
Skriv ut
Ingredienser (1 portion):
- 1 dl havregryn
- 1,5 msk kakao
- en nypa salt (kan uteslutas)
- 1 dl valfri mjölk
- 1 dl valfri naturell yoghurt
- 1 msk jordnötssmör
Gör så här
- Blanda havregryn, chiafrön, kakao och salt i en bunke.
- Tillsätt mjölk, yoghurt och jordnötssmör och blanda väl.
- Häll upp i en burk med spännlock eller i en frukostskål som du kan täcka över med t e aluminiumfolie.
- Ställ i kylskåp över natten. Låter du gröten stå två dygn är den extra fyllig och mjuk!
- Servera med valfri topping som till exempel färska bär, skivad banan och kokoschips.
- Tips! Vill du ha lite sötma i gröten? Tillsätt 2 tsk chokladknappar i smeten eller på toppen av gröten innan du ställer gröten i kylen, eller tillför 0,5 msk honung i smeten.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.