Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Oxrullader

Oxrullader är en klassiker på lövbiff med härlig fyllning av smält cheddarost och färsk timjan samt en gräddig senapssås.

 Oxrullader är en perfekt vardagsrätt när du vill lyxa till det lite.
Oxrullader är en perfekt vardagsrätt när du vill lyxa till det lite. FOTO: Istock

Det är busenkelt att imponera på familj och vänner med dessa saftiga oxrullader i kalasgod gräddsås.

Servera dem gärna med kokt mandelpotatis, sockerärter och vinbärsgelé.

Läs också: Lättlagad lövbiffsgryta till vardag och fest

Oxrullader

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 600 g lövbiff
  • 80 g cheddarost
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk soja

Gör så här:

  1. Skär osten i 8 stavar.
  2. Bred 2 msk senap på köttskivorna.
  3. Lägg en oststav på varje skiva och strö över timjan.
  4. Rulla ihop skivorna till täta rullar och fäst med tandpetare.
  5. Salta och peppra. Bryn rullarna runt om i smör i en stekpanna 3-4 min.
  6. Tillsätt vatten, vispgrädde, crème fraîche, soja och 1 msk senap i pannan.
  7. Rör om och låt koka under lock ca 5 min. Garnera med timjan.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen