Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 september

Pad thai med risnudlar och kyckling

Den thailändska take away-favoriten pad thai med kyckling och risnudlar går lika lätt att laga hemma. Det är inte särskilt svårt att få till smakerna och rätten går snabbt att laga. Här är ett enkelt recept.

 Nudelrätternas nudelrätt, thailändsk pad thai med kyckling.
Nudelrätternas nudelrätt, thailändsk pad thai med kyckling. FOTO: Istock

Kyckling, risnudlar, morötter, chili och böngroddar spelar huvudrollen i thailändska kökets paradrätt pad thai. Fisksås och lime ger rätten dess karaktäristiska smak.

Läs mer: Japansk ramen med kyckling och nudlar

Pad thai med kyckling

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 paket risnudlar (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 1 1/2 röda chilifrukter
  • 1 - 2 morot
  • 1/2 påse salladslök
  • 1 burk böngroddar (à ca 400 g)
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • juice av 1 lime
  • 2 msk socker
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • Till servering
  • 1/2 - 4/5 dl hackade jordnötter
  • 1 lime i klyftor

Gör så här:

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter, tills de är mjuka, men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt nytt, kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla salladslöken. Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag. Blanda fisksås, limejuice och socker i en skål. Strimla kycklingen.
  3. Stek vitlök, chili, morot och kyckling i olja ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och hälften av salladslöken.
  4. Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan. Rör runt medan äggen stelnar. Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt. Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt.
  5. Servera nudelwoken med hackade jordnötter (tänk på att små barn kan sätta dem i halsen), resten av salladslöken samt limeklyftor. Ställ gärna fram fisksås för dem som önskar mer sälta.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen