Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Söt pajdeg

Det finns inte en snabbare eller godare pajdeg än den här!

 Ett smarrigt grundrecept på en pajdeg för söta pajer. Den här gör du snabbt i kastrull och smaken är underbart knäckig!
Ett smarrigt grundrecept på en pajdeg för söta pajer. Den här gör du snabbt i kastrull och smaken är underbart knäckig! FOTO: Istock

Härligt knäckig i smaken och rekordsnabb att göra – kan det bli bättre? Den här pajdegen för söta pajer vänder du ihop i ett nafs i kastrull. Pajdegen blir riktigt tunn och god med valfria bär, till exempel hallon eller blåbär.

Läs också: Bjud på afternoon tea – spana in våra godaste recept!

Pajdeg söt

Skriv ut

Ingredienser:

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i övriga ingredienser.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med kant. ”Gaffla” kanterna.
  3. Fyll skalet med valfria bär.
  4. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter i 190 grader. Kanten på pajen ska bli gyllenbrun, håll koll de sista minuterna eftersom pajen snabbt kan bli bränd.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen