Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 juli

Pajdeg

En klassisk pajdeg för salta matpajer är kockens bästa vän.

 Ett grundrecept på pajdeg räddar vilken tråkig vardag som helst.
Ett grundrecept på pajdeg räddar vilken tråkig vardag som helst. FOTO: Istock

Matpaj – finns det något godare? Innehållet i pajen går att variera i oändlighet, pajen kan ätas både varm och kall och håller länge i kylen – och blir nästan godare efter en omgång i frysen!

Men för att lyckas med den salta pajen krävs en bra grunddeg. Det här receptet måste du spara!

Läs också: Alla våra goda matpajer hittar du här!

Pajdeg

Skriv ut

Ingredienser:

  • 125 g smör (kylskåpskallt)
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk kallt vatten

Gör så här:

  1. Skär smöret i kuber och fingerfördela till en smulig massa ihop med mjölet.
  2. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter innan du förgräddar i ugn. Du kan trycka ut degen i en pajform med kant och ”gaffla” kanten samt nagga botten, och sen lägga pajformen i kylen.
  4. Du kan också låta pajformen med degen stå i frysen i 10 minuter innan du förgräddar.
  5. Degen går också att kavla ut för att sen läggas i formen, extra bra om du vill få till snygga kanter på din paj eller har en pajform med hög kant.
  6. Pajdegen förgräddar du i 10 minuter på 225 grader innan du lägger i valfri fyllning.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen