Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Panforte - italienska läckerbitar

Panforte är nyttiga munsbitar från Italien med fikon, mandel, hasselnötter, valnötter och mörk choklad.

 Panforte är segt och gott godis.
Panforte är segt och gott godis. FOTO: Thomas Hjertén

Den sega panforten är fylld av nötter och fikon. Honung och apelsin ger smak åt läckerbitarna liksom mörk choklad.

Servera gärna med en kopp kaffe!

Läs också: Lyxig tryffel på mörk och vit choklad

Panforte

Skriv ut

Ingredienser:

  • 100 g fikon
  • 100 g mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • 3/4 tsk kanel
  • 1 apelsin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka fikonen i ganska stora bitar. Blanda ihop fikon, nötter, mjöl och kanel i en skål.
  2. Skölj apelsinen väl. Riv ner det yttersta skalet i skålen.
  3. Häll upp socker och honung i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Se upp så att det inte fastnar i bottnen. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Låt den smälta.
  4. Häll ner chokladsmeten i skålen med nötblandningen och rör om ordentligt. Häll upp smeten i en smörad form med tillklippt bakplåtspapper i botten, cirka 15 x 25 cm. (Smöret gör att papperet håller sig på plats.) Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter.
  5. Låt kakan svalna. Ta den ur formen och pudra över ett tunt lager med florsocker. Skär den i små bitar. Servera med en kopp kaffe.

Recept: Eva Nordlinder

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen