Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2018

Pannacotta med glöggäpplen och vit choklad

Len pannacotta möter glöggkokta äpplen i denna dessert signerad Roy Fares. En riktig vinterfavorit!

 En smaskig dessert på julbordet är den här pannacottan i Roy Fares regi.
En smaskig dessert på julbordet är den här pannacottan i Roy Fares regi. FOTO: Istock

I den norditalienska puddingdesserten pannacotta har äggen ersatts av gelatin. Vit choklad gör den oemotståndligt god och vitvinskokta svenska vinteräpplen är nästan för bra för att vara sant!

Läs också: Pannacotta med skumtomtar – bara två ingredienser

Pannacotta med glöggäpplen

Skriv ut

Ingredienser (10–12 portioner):

  • Pannacotta
  • 300 g vit choklad
  • 1 ½ gelatinblad
  • 900 g vispgrädde (9 dl)
  • Glöggäpplen
  • 5 svenska vinteräpplen
  • ½ vaniljstång
  • 400 g vitvinsglögg (4 dl)
  • 3 stjärnanis
  • 100 g strösocker (1 dl)
  • 30 g pektinpulver (1 ½ msk)
  • Äppelskivor och stjärnanis till dekoration

Gör så här:

  1. Pannacotta: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan över chokladen. Krama ur gelatinet och lägg det i bunken med chokladgrädden. Mixa alltsamman med en stavmixer till en slät blandning. Häll i serveringsglas och låt stelna i kylen i minst 2–3 timmar.
  2. Glöggäpplen: Skala, kärna ur och skär äpplena i små fina tärningar. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med glögg och stjärnanis. Koka upp, lägg i äppeltärningarna och låt sjuda i cirka 5 minuter, eller tills äppelbitarna har blivit mjuka.
  3. Lyft upp äppelbitarna med en hålslev (låt lagen vara kvar i kastrullen) och lägg åt sidan. Blanda socker och pektin och rör ner i glögglagen. Koka i 3 minuter och låt sedan svalna till ljummen temperatur. Lägg tillbaka äppelbitarna i lagen.
  4. Fördela glöggäppelblandningen i glasen och låt stelna i kylen i minst 2 timmar. Dekorera med äppelskivor och stjärnanis före servering.

Recept: Roy Fares

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen