Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2018

Pannacotta med glöggäpplen och vit choklad

Len pannacotta möter glöggkokta äpplen i denna dessert signerad Roy Fares. En riktig vinterfavorit!

 En smaskig dessert på julbordet är den här pannacottan i Roy Fares regi.
En smaskig dessert på julbordet är den här pannacottan i Roy Fares regi. FOTO: Istock

I den norditalienska puddingdesserten pannacotta har äggen ersatts av gelatin. Vit choklad gör den oemotståndligt god och vitvinskokta svenska vinteräpplen är nästan för bra för att vara sant!

Läs också: Pannacotta med skumtomtar – bara två ingredienser

Pannacotta med glöggäpplen

Skriv ut

Ingredienser (10–12 portioner):

  • Pannacotta
  • 300 g vit choklad
  • 1 ½ gelatinblad
  • 900 g vispgrädde (9 dl)
  • Glöggäpplen
  • 5 svenska vinteräpplen
  • ½ vaniljstång
  • 400 g vitvinsglögg (4 dl)
  • 3 stjärnanis
  • 100 g strösocker (1 dl)
  • 30 g pektinpulver (1 ½ msk)
  • Äppelskivor och stjärnanis till dekoration

Gör så här:

  1. Pannacotta: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan över chokladen. Krama ur gelatinet och lägg det i bunken med chokladgrädden. Mixa alltsamman med en stavmixer till en slät blandning. Häll i serveringsglas och låt stelna i kylen i minst 2–3 timmar.
  2. Glöggäpplen: Skala, kärna ur och skär äpplena i små fina tärningar. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med glögg och stjärnanis. Koka upp, lägg i äppeltärningarna och låt sjuda i cirka 5 minuter, eller tills äppelbitarna har blivit mjuka.
  3. Lyft upp äppelbitarna med en hålslev (låt lagen vara kvar i kastrullen) och lägg åt sidan. Blanda socker och pektin och rör ner i glögglagen. Koka i 3 minuter och låt sedan svalna till ljummen temperatur. Lägg tillbaka äppelbitarna i lagen.
  4. Fördela glöggäppelblandningen i glasen och låt stelna i kylen i minst 2 timmar. Dekorera med äppelskivor och stjärnanis före servering.

Recept: Roy Fares

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen