Recept 13 juni 2018
Pannacotta med jordgubbar och fläder
Superenkelt recept med bas av jordgubbar och grädde. Den här pannacottan har dessutom ett ljuvligt lager av marinerade jordgubbar. Förbered i god tid och låt vila i kylen.
Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström. Fler sommardesserter hittar du på hennes blogg.
Läs också: Jordgubbskompott med fläder och citron
Pannacotta med jordgubbar och fläder
Skriv ut
Ingredienser (4-5 pers)
- 2 gelatinblad
- 2 ½ dl grädde
- 2 msk socker
- ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
- 1 dl saft, en blandning av fläder och jordgubbar eller ren flädersaft
- Marinerade jordgubbar
- 1 liter jordgubbar
- ½ – ¾ dl socker
- ½ citron, den pressade saften
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
- Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst ett par timmar.
- Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma, häll sedan över blandningen i portionsglaset.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.