Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 maj 2022

Pannbiff med lök

En klassiker - köttfärsbiffar med mjukstekt lök! Så gott, så mustigt, så svenskt! Denna varianten är enkel och den stekta löken gör att den känns extra kärleksfull - njut!

 Riktigt gott året om!
Riktigt gott året om! FOTO: Katarina Ekeström

Receptet är skapat av Katarina Ekeström som är Lands egen matkreatör, väl avstämda recept med svenska råvaror. Smaka redan i dag!

Pannbiff med lök

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • Stekt lök:
  • 3 – 4 gula lökar
  • salt
  • 1 nypa socker
  • ½ msk koncentrerad kalvfond
  • smör

Gör så här:

  1. Hacka löken till färsen mycket fint. Bryn den i panna på medelvärme. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Mixa brödskivorna till smulor. Blanda med mjölk, ägg, salt och svartpeppar. Låt stå några minuter innan allt vänds ihop med den stekta löken och färsen. Blanda inte för mycket, färsen ska precis bara gå ihop.
  3. Forma fyra pannbiffar och stek till fin färg på båda sidor. Sätt in i ugnen för att biffarna ska gå klart i lugn och ro.
  4. Halvera lökarna och skär dem i tunna skivor. Lägg i löken stek den på medelvärme några minuter. Vänd den varsamt, salta lätt och lämna den ytterligare några minuter. Gör om proceduren ett par gånger. Strö över en nypa socker, men rör inte utan låt den puttra på.
  5. När löken mjuknat och fått fin färg läggs den upp på biffarna. Vispa ur pannan med lite vatten, kalvfond och avsluta med en klick smör.
  6. Till detta serverar jag salt- eller pressgurka. Pressgurka gör du snabbt och enkelt med ½ - ¾ finskivad gurka, ½ dl ättika, 1 dl socker, 1 ½ dl vatten plus lite salt. Blanda lagen och lägg i gurkan som får ligga minst 15 min gärna längre. Blanda eventuellt i lite riktigt finhackad persilja.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen