Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juni

Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins i ett perfekt behändigt format till utflykten eller gofikat.

 Pannkaksmuffins är en god variant på den älskade klassikern.
Pannkaksmuffins är en god variant på den älskade klassikern. FOTO: Istock

Med en lite förstärkt pannkakssmet kan du få till dessa fluffiga muffinsgodingar.

Gör ett gäng och servera med sylt och vispad grädde!

Läs också: Pulled pancake – pannkakor på nytt sätt!

Pannkaksmuffins

Skriv ut

Ingredienser (ca 12 stycken):

  • 4 dl mjölk, 3%
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • olja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk och ägg. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Ställ ut bullformar på en plåt, eller smörj en muffinsplåt med olja.
  5. Fyll 2/3 av formarna med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen tills muffinsen blir gyllenbrun och lyfter, ca 12-15 minuter.
  7. Servera med vispad grädde och sylt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen