Recept 19 juni 2019
Pannkaksmuffins
Pannkaksmuffins i ett perfekt behändigt format till utflykten eller gofikat.
Med en lite förstärkt pannkakssmet kan du få till dessa fluffiga muffinsgodingar.
Gör ett gäng och servera med sylt och vispad grädde!
Läs också: Pulled pancake – pannkakor på nytt sätt!
Pannkaksmuffins
Skriv ut
Ingredienser (ca 12 stycken):
- 4 dl mjölk, 3%
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2 msk socker
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- olja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt mjölk och ägg. Vispa till en jämn pannkakssmet.
- Ställ ut bullformar på en plåt, eller smörj en muffinsplåt med olja.
- Fyll 2/3 av formarna med smet.
- Grädda mitt i ugnen tills muffinsen blir gyllenbrun och lyfter, ca 12-15 minuter.
- Servera med vispad grädde och sylt.