Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juni 2019

Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins i ett perfekt behändigt format till utflykten eller gofikat.

 Pannkaksmuffins är en god variant på den älskade klassikern.
Pannkaksmuffins är en god variant på den älskade klassikern. FOTO: Istock

Med en lite förstärkt pannkakssmet kan du få till dessa fluffiga muffinsgodingar.

Gör ett gäng och servera med sylt och vispad grädde!

Läs också: Pulled pancake – pannkakor på nytt sätt!

Pannkaksmuffins

Skriv ut

Ingredienser (ca 12 stycken):

  • 4 dl mjölk, 3%
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • olja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk och ägg. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Ställ ut bullformar på en plåt, eller smörj en muffinsplåt med olja.
  5. Fyll 2/3 av formarna med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen tills muffinsen blir gyllenbrun och lyfter, ca 12-15 minuter.
  7. Servera med vispad grädde och sylt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen