Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 mars 2019

Pannkaksrulle med köttfärs

Pannkaksrullen är som en stor mättande rulltårta med köttfärs- och svampfyllning i. Den här rätten passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen!

 Pannkaksrullen kan fyllas med köttfärs, quorn eller varför inte räkor?
Pannkaksrullen kan fyllas med köttfärs, quorn eller varför inte räkor? FOTO: Istock

Här är den perfekta middagsmaten när du vill festa till det lite.

Pannkaksrullens fyllning kan varieras efter eget tycke. Byt ut köttfärsen mot vegetarisk quorn, eller ersätt färs helt med dubbel mängd svamp. Servera med en grönsallad och du har en riktigt god vardagsmåltid.

Läs också: Klassisk fläskpannkaka med lingonsylt

Pannkaksrulle med köttfärs

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner):

  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir en klump som inte klibbar fast.
  3. Ta kastrullen från värmen. Vispa i äggen ett i taget med elvisp.
  4. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen.
  5. Grädda pannkakan i ugnen i 20 minuter.
  6. Lyft upp bakplåtspappret ur formen så att pannkakan följer med, lägg på en arbetsyta.
  7. Fyllning: Skala och hacka löken. Stek köttfärsen i en stekpanna med smör. När färsen har börjat få färg, tillsätt löken och låt fräsa med i några minuter.
  8. Ansa och skiva svampen. Tillsätt svamp, chilisås, crème fraiche och fond i stekpannan.
  9. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  10. Bred röran över pannkakan och rulla ihop.
  11. Lägg över rullen på plåten igen. Strö över ost och gratinera på i 10 minuter.
  12. Servera med en sallad.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen