Recept 21 mars 2019
Pannkaksrulle med köttfärs
Pannkaksrullen är som en stor mättande rulltårta med köttfärs- och svampfyllning i. Den här rätten passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen!
Här är den perfekta middagsmaten när du vill festa till det lite.
Pannkaksrullens fyllning kan varieras efter eget tycke. Byt ut köttfärsen mot vegetarisk quorn, eller ersätt färs helt med dubbel mängd svamp. Servera med en grönsallad och du har en riktigt god vardagsmåltid.
Läs också: Klassisk fläskpannkaka med lingonsylt
Pannkaksrulle med köttfärs
Skriv ut
Ingredienser (6 portioner):
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 125 g smör
- Fyllning
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 gul lök
- 250 g champinjoner
- 0,5 dl chilisås
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk kalvfond
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir en klump som inte klibbar fast.
- Ta kastrullen från värmen. Vispa i äggen ett i taget med elvisp.
- Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen.
- Grädda pannkakan i ugnen i 20 minuter.
- Lyft upp bakplåtspappret ur formen så att pannkakan följer med, lägg på en arbetsyta.
- Fyllning: Skala och hacka löken. Stek köttfärsen i en stekpanna med smör. När färsen har börjat få färg, tillsätt löken och låt fräsa med i några minuter.
- Ansa och skiva svampen. Tillsätt svamp, chilisås, crème fraiche och fond i stekpannan.
- Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Bred röran över pannkakan och rulla ihop.
- Lägg över rullen på plåten igen. Strö över ost och gratinera på i 10 minuter.
- Servera med en sallad.