Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars 2020

Paprikamacka med bönkräm

Snabbt, enkelt och smart med en riktigt matig macka till middag. Denna har allt!

 Matig macka med lagom sting.
Matig macka med lagom sting. FOTO: Katarina Ekeström

Här balanseras den smakstarka röran ajvar relish av mild kräm på vita bönor. Ännu en fullträff från Lands Katarina Ekeström!

Läs också: Supergod broccoligratäng – enkelt recept

Paprikamacka med bönkräm

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 paprika, tunt skivad
  • solrosskott
  • 1 ½ msk rostade solrosfrön
  • 50 g salladsost eller liknande
  • Bönkräm
  • 1 burk vita bönor
  • ½ - ¾ dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk salt

Gör så här:

  1. Rosta brödskivorna och bred dem med ajvar relish. Lägg på paprikaskivor, solrosskott och rostade solrosfrön. Bryt eller smula över osten.
  2. Häll av och skölj bönorna. Mixa till en slät kräm tillsammans med olja, vitlök, citron och salt. Lägg en rejäl sked på varje skiva bröd.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen