Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Paprikamacka med bönkräm

Snabbt, enkelt och smart med en riktigt matig macka till middag. Denna har allt!

 Matig macka med lagom sting.
Matig macka med lagom sting. FOTO: Katarina Ekeström

Här balanseras den smakstarka röran ajvar relish av mild kräm på vita bönor. Ännu en fullträff från Lands Katarina Ekeström!

Läs också: Supergod broccoligratäng – enkelt recept

Paprikamacka med bönkräm

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 paprika, tunt skivad
  • solrosskott
  • 1 ½ msk rostade solrosfrön
  • 50 g salladsost eller liknande
  • Bönkräm
  • 1 burk vita bönor
  • ½ - ¾ dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk salt

Gör så här:

  1. Rosta brödskivorna och bred dem med ajvar relish. Lägg på paprikaskivor, solrosskott och rostade solrosfrön. Bryt eller smula över osten.
  2. Häll av och skölj bönorna. Mixa till en slät kräm tillsammans med olja, vitlök, citron och salt. Lägg en rejäl sked på varje skiva bröd.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen