Recept 3 mars 2020
Paprikamacka med bönkräm
Snabbt, enkelt och smart med en riktigt matig macka till middag. Denna har allt!
Här balanseras den smakstarka röran ajvar relish av mild kräm på vita bönor. Ännu en fullträff från Lands Katarina Ekeström!
Läs också: Supergod broccoligratäng – enkelt recept
Paprikamacka med bönkräm
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 4 skivor surdegsbröd
- 2 msk ajvar relish
- 1 paprika, tunt skivad
- solrosskott
- 1 ½ msk rostade solrosfrön
- 50 g salladsost eller liknande
- Bönkräm
- 1 burk vita bönor
- ½ - ¾ dl rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk pressad citron
- ½ tsk salt
Gör så här:
- Rosta brödskivorna och bred dem med ajvar relish. Lägg på paprikaskivor, solrosskott och rostade solrosfrön. Bryt eller smula över osten.
- Häll av och skölj bönorna. Mixa till en slät kräm tillsammans med olja, vitlök, citron och salt. Lägg en rejäl sked på varje skiva bröd.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.