Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 november 2018

Parmaskinka och saffranskokta päron på frukt- och nötbröd

Lyxigt goda små snittar med lufttorkad skinka och saffranskokta päron smakar fantastiskt gott till glöggen.

 Fina färger och smaker kombineras på snittarna.
Fina färger och smaker kombineras på snittarna. FOTO: Thomas Carlgren

Bröd med russin, torkade aprikoser, fikon, hasselnötter och grahamsmjöl, toppas av lufttorkad skinka, cream cheese och päron som fått koka med saffran. Garnerat med ruccola och lite balsamico – oj, vilken fullträff!

Läs också: Saftiga saffransbullar som smygstartar julen

Parmaskinka och saffranskokta päron på frukt- och nötbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • Brödet
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl russin
  • 8 torkade aprikoser skuren i grova bitar
  • 4 torkade fikon skuren i grova bitar
  • 100 g hasselnötter
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl brödsirap
  • Saffranskokt päron
  • 1-2 päron
  • 1 dl vatten
  • ½ paket saffran
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • Montering Snittar
  • 16 snittar
  • 100 g cream cheese
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • ruccola
  • balsamico

Gör så här:

  1. Brödet: Bröd, sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång brödform ca 1 ½ liter.
  3. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, torkad frukt och nötter ordentligt.
  4. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en kladdig deg.
  5. Fördela degen i brödformen.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen 50-60 minuter.
  7. Låt brödet svalna i formen i ca 20 minuter.
  8. Låt sedan svalna helt i handuk.
  9. Låt gärna brödet vila över natten i handuk så att det ”sätter sig”.
  10. Saffranskokt päron: Skär päronet i tunna skivor.
  11. Koka upp vatten, saffran, honung och citron.
  12. Låt päronen koka i lagen i några minuter.
  13. Låt päronen ligga i lagen och svalna.
  14. Ta upp päronen ur lagen och låt rinna av.
  15. Montering Snittar: Skär brödet i skivor och dela i mindre bitar.
  16. Bred cream cheese på bröden.
  17. Lägg skivat päron på brödet.
  18. Dela skinkan i halvor, vik ihop och lägg på brödet.
  19. Toppa med ruccola och lite balsamico.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen