Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti 2019

Päronpaj

Älskade päron! Passar så utmärkt bra i denna ljuvligt söta paj med god fyllning och frasig botten.

 Päronpsaj är en dunderdessert till fikastunden och kaffekalaset.
Päronpsaj är en dunderdessert till fikastunden och kaffekalaset. FOTO: Istock

Päron är naturligt söta och friska i smaken. Pajen kan med fördel serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Läs också: Så gör du inkokta päron på gammaldags vis

Päronpaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 färska päron, eller 12 konserverade päronhalvor
  • 2 msk citronsaft
  • florsocker
  • 2 msk mandelflagor
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Botten
  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Färska päron: Skala päronen. Dela dem och skär bort kärnhusen. Pensla med citronsaft.
  3. Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i degen.
  5. Tryck ut pajdegen i en pajform. Lägg ned päronhalvorna med runda sidan upp.
  6. Fyllning: Smält smör och socker i en kastrull. Blanda i mjöl och vaniljsocker.
  7. Häll smeten över päronen i pajformen.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills pajen får fin gyllene färg, ca 25-30 minuter.
  9. Pudra pajen med florsocker och toppa med mandelflagor om du vill, före servering.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen