Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti

Päronpaj

Älskade päron! Passar så utmärkt bra i denna ljuvligt söta paj med god fyllning och frasig botten.

 Päronpsaj är en dunderdessert till fikastunden och kaffekalaset.
Päronpsaj är en dunderdessert till fikastunden och kaffekalaset. FOTO: Istock

Päron är naturligt söta och friska i smaken. Pajen kan med fördel serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Läs också: Så gör du inkokta päron på gammaldags vis

Päronpaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 färska päron, eller 12 konserverade päronhalvor
  • 2 msk citronsaft
  • florsocker
  • 2 msk mandelflagor
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Botten
  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Färska päron: Skala päronen. Dela dem och skär bort kärnhusen. Pensla med citronsaft.
  3. Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i degen.
  5. Tryck ut pajdegen i en pajform. Lägg ned päronhalvorna med runda sidan upp.
  6. Fyllning: Smält smör och socker i en kastrull. Blanda i mjöl och vaniljsocker.
  7. Häll smeten över päronen i pajformen.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills pajen får fin gyllene färg, ca 25-30 minuter.
  9. Pudra pajen med florsocker och toppa med mandelflagor om du vill, före servering.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen