Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 augusti 2018

Päronsylt med vanilj

Bevara sommarens färger och smaker långt in på vintern! Här är en fantastiskt god päronsylt med smak av vanilj.

 Mild och fin päronsylt med vanilj. Foto: Istock
Mild och fin päronsylt med vanilj. Foto: Istock FOTO: MKucova

Läs också: Inkokta päron på gammaldags vis

Päronsylt med vanilj

Skriv ut

Ingredienser (ger 1,3 kilo sylt)

  • 1 kilo päron, skalade, urkärnade och skurna i klyftor
  • saften av 2 citroner
  • 9 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång

Gör så här:

  1. Lägg päronklyftorna i en skål tillsammans med citronsaften, den gör att de inte missfärgas. Täck päronen med sockret och tillsätt 2 dl vatten.
  2. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i skålen med päronen. Täck skålen med en tallrik och låt den stå över natten så att sockret hinner absorbera en del av fruktsaften
  3. Nästa dag häller du upp skålens innehåll i en syltgryta och låter koka på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Höj temperaturen och låt sylten koka livligt tills den når stelningspunkten. Päronklyftorna ska vara genomskinliga. Skumma sylten vid behov.
  4. Ta bort vaniljstången och häll upp sylten på heta, steriliserade glasburkar. Förslut burkarna.

Recept: Gloria Nicol

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen