Recept 8 augusti 2018
Päronsylt med vanilj
Bevara sommarens färger och smaker långt in på vintern! Här är en fantastiskt god päronsylt med smak av vanilj.
Läs också: Inkokta päron på gammaldags vis
Päronsylt med vanilj
Skriv ut
Ingredienser (ger 1,3 kilo sylt)
- 1 kilo päron, skalade, urkärnade och skurna i klyftor
- saften av 2 citroner
- 9 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 vaniljstång
Gör så här:
- Lägg päronklyftorna i en skål tillsammans med citronsaften, den gör att de inte missfärgas. Täck päronen med sockret och tillsätt 2 dl vatten.
- Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i skålen med päronen. Täck skålen med en tallrik och låt den stå över natten så att sockret hinner absorbera en del av fruktsaften
- Nästa dag häller du upp skålens innehåll i en syltgryta och låter koka på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Höj temperaturen och låt sylten koka livligt tills den når stelningspunkten. Päronklyftorna ska vara genomskinliga. Skumma sylten vid behov.
- Ta bort vaniljstången och häll upp sylten på heta, steriliserade glasburkar. Förslut burkarna.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.