Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 augusti 2018

Päronsylt med vanilj

Bevara sommarens färger och smaker långt in på vintern! Här är en fantastiskt god päronsylt med smak av vanilj.

 Mild och fin päronsylt med vanilj. Foto: Istock
Mild och fin päronsylt med vanilj. Foto: Istock FOTO: MKucova

Läs också: Inkokta päron på gammaldags vis

Päronsylt med vanilj

Skriv ut

Ingredienser (ger 1,3 kilo sylt)

  • 1 kilo päron, skalade, urkärnade och skurna i klyftor
  • saften av 2 citroner
  • 9 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång

Gör så här:

  1. Lägg päronklyftorna i en skål tillsammans med citronsaften, den gör att de inte missfärgas. Täck päronen med sockret och tillsätt 2 dl vatten.
  2. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i skålen med päronen. Täck skålen med en tallrik och låt den stå över natten så att sockret hinner absorbera en del av fruktsaften
  3. Nästa dag häller du upp skålens innehåll i en syltgryta och låter koka på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Höj temperaturen och låt sylten koka livligt tills den når stelningspunkten. Päronklyftorna ska vara genomskinliga. Skumma sylten vid behov.
  4. Ta bort vaniljstången och häll upp sylten på heta, steriliserade glasburkar. Förslut burkarna.

Recept: Gloria Nicol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen