Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 mars 2018

Påskens pavlova med skogsbär

Pavlova är svårt att misslyckas med – och Lands bloggare Katarina Ekeström har ett grymt recept som gör marängen knaprig utanpå och seg inuti!

 Individuella maränger blir lite lyxigare än en stor pavlova – och mycket enklare att bjuda på.
Individuella maränger blir lite lyxigare än en stor pavlova – och mycket enklare att bjuda på. FOTO: Katarina Ekeström

En klassisk pavlova är enkel att göra och en perfekt dessert under storhelgerna. Den är vacker, snabbgjord och lite lagom tung efter buffén.

Läs också: Använd de överblivna äggulorna till den här urgoda äggtoddyn!

Påskens pavlova med skogsbär

Skriv ut

Ingredienser (cirka 12 små maränger)

  • 3 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk citronsaft
  • Rårörda bär:
  • 1 ½ dl tinade hallon
  • 1 ½ dl tinade blåbär
  • 1 msk lime, eller citronsaft
  • 1 msk socker
  • On top:
  • 1 ½ dl gräddeglass, blåbärs, hallon eller vanilj
  • färska bär, hallon och blåbär
  • (citronmeliss eller myntablad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg äggvitor, socker, maizena och citron i en alldeles ren skål. Maräng är känsligt för fett och minsta lilla gnutta kan göra marängen omöjlig att vispa till hårt skum. För det är så den ska vara, blank, och med toppar som håller om man lyfter vispen ur skålen. Skålen ska kunna vändas uppochner och marängen sitta kvar i botten när den är klar.
  2. Spritsa eller klicka ut runda maränger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Inte för nära varandra. De sväller i ugnen. Det blir 12 stycken portionsmaränger av den här smeten. När du spritsat ut marängerna tar du en sked och trycker till en liten fördjupning i mitten av varje.
  3. Grädda i ugnen först 10 minuter innan du sänker värmen till 100 grader och låter marängerna stå i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt dem svalna.
  4. Under tiden rårör du bären. Lägg bären tillsamman med lime eller citron och socker i en skål. Rör tills bären är halvkrossade.
  5. Vispa grädden strax före servering. Sedan är det bara att lägga ihop pavlovan. En sked rårörda bär på varje maräng, en klick glass och en sked grädde. Strö de färska bären över och lägg eventuellt på några gröna små blad. Både citronmeliss och mynta är gott till.

Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen