Recept 18 mars 2019
Påskkaka med citronfrosting
Påskkakan är en saftig sockerkaka med syrlig frostning. Garnera den med påskgodis och ställ mitt på bordet för en riktigt påskig fikastund.
Glada färger och söta smaker hör påsken till. Denna fina påskkaka är en fröjd för ögat och garanterad stämningshöjare hos familj och vänner.
Om du vill går det bra att byta ut citronkvargen mot vanilj, eller frostningens citronsaft mot pressad apelsin. Glad påsk!
Läs också: Maffig påsktårta med choklad
Påskkaka med citronfrosting
Skriv ut
Ingredienser:
- 100 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl citronkvarg
- 1 citron, rivet skal av
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Frosting
- 100 g färskost
- 60 g smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kvargen.
- Tillsätt det smälta smöret och citronskalet. Rör till en jämn smet.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Rör till en jämn smet.
- Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter.
- Testa med en sticka att kakan är torr.
- Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter. Vänd kakan upp och ned på ett fat och låt svalna.
- Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en slät frosting.
- Spritsa ut frostingen på kakan. Garnera med påskgodis.