Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 april 2017

Påsktårta med choklad

Äntligen är påsken här – en riktig högtid för bakglada. Tårtälskaren Fredrik Nylén har gått ”all-in” och bjuder på en härlig påsktårta av choklad!

FOTO: Fredrik Nylén

Läs också: Fixa sötaste påskgodiset på 1 minut

Maffig påsktårta med choklad

Skriv ut

Ingredienser (12 bitar)

  • Tårtbotten:
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl kokande vatten
  • Fyllning:
  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl hallon
  • Spackling:
  • 5 dl grädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao
  • Chokladdropp:
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Smörj fyra aluminiumformar à 18 cm i diameter och pudra med mjöl. Klipp till cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ett i botten på varje. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
  4. Koka upp vattnet och tillsätt det försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så att det kommer in luft i smeten.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda alla på en gång mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  6. Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt bottnarna svalna något i formarna innan du tar ur dem för att svalna helt under handdukar. Skär av toppen på bottnarna så att de blir raka.
  7. Fyllning:
  8. Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Tillsätt sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt.
  9. Rör till sist i hallonen. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten.
  10. Chokladspackel:
  11. Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig.
  12. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sedan upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen.
  13. Chokladdropp:
  14. Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna helt och häll försiktigt över tårtan.
  15. Dekorera med lite choklad och färska bär.

Recept Fredrik Nylén

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen