Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 oktober 2018

Passionerad cheesecake uppochner

Gör en smidig cheesecake utan ugn med färskost, kaksmulor och passionsfrukt.

 I den här enkla varianten på cheesecake är allting lite uppochned - om du vill.
I den här enkla varianten på cheesecake är allting lite uppochned - om du vill. FOTO: Istock

En lättgjord variant på cheesecake som inte bakas och där kakorna smulas ovanpå i stället för att bli botten. Härligt syrlig passionsfrukt sätter pricken över i.

Läs också: Citronrutor med citronglasyr

Passionerad cheesecake uppochner

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 250 g neutral färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Passionssås
  • 6 passionsfrukter
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3/4 dl vatten
  • 1 tsk arrowrot + 1 msk vatten
  • Smulor
  • 100-150 g smulade mördegskakor, t ex finska pinnar eller drömmar

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda färskost, gräddfil, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm.
  2. Ta gelatinbladen ut vattnet och smält dem i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör ner cirka 1/2 dl av ostkrämen. Blanda ner gelatinblandningen i resten av ostkrämen.
  3. Fördela krämen i fyra glas och ställ den i kylen minst 1 timme.
  4. Passionssås: Gröp ur frukterna ned i en matberedare, ”pulsera” hastigt så kärnorna skiljs från fruktköttet.
  5. Smält sockret i vattnet i en kastrull på svag värme. Låt sedan sjuda ett par minuter så lagen blir lite simmig. Tillsätt passionsfrukten, både fruktkött och kärnor, och låt sjuda ett par minuter till.
  6. Rör ut arrowroten i vattnet i en skål, tillsätt i såsen och låt koka någon minut så såsen tjocknar. Låt kallna.
  7. Toppa cheesecaken med sås och kaksmulor och servera.

Recept: Håkan Larsson

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen