Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juli 2019

Pasta med kantarellsås

Äntligen! En pastasås på kantareller och crème fraiche som är busenkel att sno ihop efter en lång dag i svampskogen.

 Pasta som mättar extra bra med en krämig sås och färska kantareller.
Pasta som mättar extra bra med en krämig sås och färska kantareller. FOTO: Istock

Visst är det underbart gott att röra ned en krämig sås i nykokt pasta.

Till denna kantarellsås på crème fraiche passar bandpastan tagliatelle extra bra, men du gör förstås som du vill!

Läs också: Biff med smakrik gorgonzolasås och pasta

Pasta med kantarellsås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g kantareller
  • 400 g pasta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl pastavatten
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • hårdost, riven

Gör så här:

  1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt, finhacka löken.
  2. Stek kantarellerna i smör till vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.
  3. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl.
  4. Häll det sparade pastavattnet och crème fraichen över kantarellblandningen. Koka i 3 minuter till en stuvning.
  5. Häll stuvningen över den avrunna pastan. Rör om och strö över persiljan.
  6. Servera med en god riven hårdost.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen