Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juli

Pasta med kantarellsås

Äntligen! En pastasås på kantareller och crème fraiche som är busenkel att sno ihop efter en lång dag i svampskogen.

 Pasta som mättar extra bra med en krämig sås och färska kantareller.
Pasta som mättar extra bra med en krämig sås och färska kantareller. FOTO: Istock

Visst är det underbart gott att röra ned en krämig sås i nykokt pasta.

Till denna kantarellsås på crème fraiche passar bandpastan tagliatelle extra bra, men du gör förstås som du vill!

Läs också: Biff med smakrik gorgonzolasås och pasta

Pasta med kantarellsås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g kantareller
  • 400 g pasta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl pastavatten
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • hårdost, riven

Gör så här:

  1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt, finhacka löken.
  2. Stek kantarellerna i smör till vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.
  3. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl.
  4. Häll det sparade pastavattnet och crème fraichen över kantarellblandningen. Koka i 3 minuter till en stuvning.
  5. Häll stuvningen över den avrunna pastan. Rör om och strö över persiljan.
  6. Servera med en god riven hårdost.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen