Recept 30 juli 2019
Pasta med kantarellsås
Äntligen! En pastasås på kantareller och crème fraiche som är busenkel att sno ihop efter en lång dag i svampskogen.
Visst är det underbart gott att röra ned en krämig sås i nykokt pasta.
Till denna kantarellsås på crème fraiche passar bandpastan tagliatelle extra bra, men du gör förstås som du vill!
Läs också: Biff med smakrik gorgonzolasås och pasta
Pasta med kantarellsås
Skriv ut
Ingredienser:
- 500 g kantareller
- 400 g pasta
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl pastavatten
- 1 dl persilja, hackad
- 1 tsk timjan, hackad
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- hårdost, riven
Gör så här:
- Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt, finhacka löken.
- Stek kantarellerna i smör till vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl.
- Häll det sparade pastavattnet och crème fraichen över kantarellblandningen. Koka i 3 minuter till en stuvning.
- Häll stuvningen över den avrunna pastan. Rör om och strö över persiljan.
- Servera med en god riven hårdost.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.