Recept 3 mars 2020
Pasta med tomat- och fänkålsmusslor
Lyxigt, snabbt och gott. Tomat- och fänkålsmusslor med linguine är en härlig pastarätt och underbar smakfest.
Här har du en fantastiskt smakrik, festlig och läcker pastarätt med svenska musslor. Receptet kommer från boken Dietistens val: Vardagsmat som gör skillnad av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois.
Dietisterna tipsar!
I recepten anges inte en exakt saltmängd. Du får själv smaka av med salt. Våra smaklökar vänjer sig snabbt vid sött och salt och genom att aktivt salta mindre än du brukar kommer dina smaklökar att vänja sig vid den nya smaken. Vips så har du en bra ny vana!
Läs också: Lyxigt god kycklinggratäng
Pasta med tomat- och fänkålsmusslor
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 250 g linguine eller fullkornsspagetti
- 1 kg blåmusslor
- 1 röd chili
- 1 fänkål
- 400 g körsbärstomater
- 1,5 dl vitt vin
- 1 dl hackad bladpersilja
- olivolja
- 3 klyftor vitlök
- salt
- peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men 1 minut kortare.
- Skölj musslorna. Kasta de som är trasiga samt de som är öppna och inte sluter sig när du sköljer dem. Skala och finhacka vitlöken. Strimla chilin. Skär bort roten på fänkålen och strimla den. Dela tomaterna på hälften.
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och fänkål tills det är mjukt. Rör ner tomater och vin och låt koka upp.
- Tillsätt musslorna, sätt på lock och låt koka på hög värme i 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Kasta musslor som eventuellt inte öppnat sig.
- Blanda ner pastan i kastrullen. Rör om, smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.