Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Pasta med tomat- och fänkålsmusslor

Lyxigt, snabbt och gott. Tomat- och fänkålsmusslor med linguine är en härlig pastarätt och underbar smakfest.

 Smakrik och underbart god pastarätt med svenska musslor.
Smakrik och underbart god pastarätt med svenska musslor. FOTO: Sofia Kallner

Här har du en fantastiskt smakrik, festlig och läcker pastarätt med svenska musslor. Receptet kommer från boken Dietistens val: Vardagsmat som gör skillnad av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Dietisterna tipsar!

I recepten anges inte en exakt saltmängd. Du får själv smaka av med salt. Våra smaklökar vänjer sig snabbt vid sött och salt och genom att aktivt salta mindre än du brukar kommer dina smaklökar att vänja sig vid den nya smaken. Vips så har du en bra ny vana!

Läs också: Lyxigt god kycklinggratäng

 ”Dietisternas val” är skriver av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois.
”Dietisternas val” är skriver av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois. FOTO: Sofia Kallner

Pasta med tomat- och fänkålsmusslor

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 250 g linguine eller fullkornsspagetti
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 röd chili
  • 1 fänkål
  • 400 g körsbärstomater
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men 1 minut kortare.
  2. Skölj musslorna. Kasta de som är trasiga samt de som är öppna och inte sluter sig när du sköljer dem. Skala och finhacka vitlöken. Strimla chilin. Skär bort roten på fänkålen och strimla den. Dela tomaterna på hälften.
  3. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och fänkål tills det är mjukt. Rör ner tomater och vin och låt koka upp.
  4. Tillsätt musslorna, sätt på lock och låt koka på hög värme i 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Kasta musslor som eventuellt inte öppnat sig.
  5. Blanda ner pastan i kastrullen. Rör om, smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

Recept: Johanna Andersson, Caroline Wilbois

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen