Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Pastagratäng med köttfärs

Pastagratäng med köttfärs och riven ost är en vardagsklassiker för hela familjen. Enkel att laga och supergod!

 Pastagratäng med köttfärs är en smakrik middag som räcker till många.
Pastagratäng med köttfärs är en smakrik middag som räcker till många. FOTO: Istock

En smakrik pastagratäng med mustig köttfärssås och smakrik riven ost att servera till middag eller dela upp i lunchlådor. Supergott för stora och små!

Läs också: Krämig rödbetsgratäng med fetaost och vitlök

Pastagratäng med köttfärs

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 port pasta, gärna penne eller rigatoni
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 150 g riven ost
  • 1 dl chilisås
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 2,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan al dente, någon minut kortare koktid än angivet på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken. Fräs lök och färs i oljan i en gryta.
  4. Pressa i vitlöken. Blanda ner rosmarin, tomatkross, vatten, buljongtärning och chilisås.
  5. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll pastan i en ugnssäker form och häll över köttfärssåsen. Strö över osten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten fått fin färg.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen