Recept 12 december 2018
Peanut butter cups
Detta hemgjorda godis består av jordnötssmör och mörk choklad i en ljuvlig kombination.
I USA går peanut butter cups, ”jordnötssmörsmuggar”, åt som smör i solsken. Godiset är en riktig klassiker för både stora och små. Det är lite pilligt att göra egna men resultatet är enastående gott!
Läs också: Hemgjorda snickersrutor – enkelt recept
Skriv ut
Ingredienser:
- 250 gram mörk choklad, minst 65 %
- 1 dl jordnötssmör, chunky
- 2 tsk flingsalt
Gör så här:
- Ställ ut små muffinsformar på en plåt.
- Bryt upp chokladen och smält i mikron eller över ett vattenbad.
- Täck botten av formarna med choklad och bred upp den på kanterna. Använd två teskedar så går det lättare. Spara cirka en tredjedel av chokladen.
- Ställ in formarna i frysen i 15 minuter.
- Blanda jordnötssmör med 1 tsk flingsalt.
- Ta ut chokladformarna ur frysen. Lägg försiktigt i cirka 1 tsk jordnötssmör i varje form. Spara lite utrymme i formarna för lock.
- Värm resten av den smälta chokladen igen och täck jordnötssmöret så det blir ett lock.
- Strö salt över och ställ in i kylen för att stelna. Peanut butter cupsen håller i kyl i upp till 10 dagar.