Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 december 2021

Pepparkaksmazarin med lingon

Du milde tid! Detta är ett recept som verkligen kombinerar godsak med godsak och lingonen är pricken över i:et! Fantastiska smaker i ett unikt recept som Lands matskapare Caroline Hofberg byggt ihop.

 Oemotståndligt god pepparkaksmazarin.
Oemotståndligt god pepparkaksmazarin. FOTO: Ove Lindfors

Om du verkligen vill lyfta kak-upplevelsen ett snäpp så har du receptet här – en suverän kombination av härliga smaker. Testa!

Pepparkaksmazarin med lingon

Skriv ut

Ingredienser (8-10 bitar):

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g kallt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl frysta lingon
  • Till servering:
  • lättvispad grädde
  • florsocker att pudra kakan med

Gör så här:

  1. Mixa ihop mjöl, socker, kakao och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Finriv mandelmassan. Kör mandelmassa, smör, kryddor, kakao och vaniljsocker i matberedaren.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda sist i mjölet och kör till en slät smet.
  6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Strö över lingonen.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills kakan har fin färg, cirka 35 minuter. Låt kallna.
  8. Låt kakan stå i rumstemperatur en stund före servering. Pudra över lite florsocker och servera med lättvispad grädde.

Recept av Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen