Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 januari

Persikopaj i liten långpanna

En fruktig persikopaj med smak av kardemumma serveras med lättvispad grädde.

 Persikopajen har ett knaprigt smultäcke.
Persikopajen har ett knaprigt smultäcke. FOTO: Ove Lindfors

Långpanna är verkligen ett praktiskt sätt att göra fruktpaj på om man blir många. Detta recept är för tolv personer och kan givetvis dubblas om det vankas storkalas.

Läs också: Lättlagad frusen limepaj

Persikopaj i långpanna

Skriv ut

Ingredienser (12 bitar):

  • 250 g smör
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 burkar konserverade persikor à 400 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 1/4 dl potatismjöl
  • Till servering
  • lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna. Häll alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Tumma ut 2/3 av degen i en liten långpanna, cirka 20x30 centimeter. Pannan behöver inte smörjas.
  3. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.
  4. Blanda persikor, socker, kardemumma och potatismjöl. Fördela fyllningen över pajbottnen. Smula över resterande deg.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen