Recept 2 maj 2022
Pestobakad fisk
Du kanske känner till Michael Mosleys med 5:2-metoden – nu har hans fru Clare Bailey skrivit en kokbok. Här bjuder hon på ett recept på en lättlagad allt i ett-rätt med fisk.
Receptet kommer från boken Mosleymetoden i praktiken.
Pestobakad fisk
Skriv ut
Ingredienser: (2 portioner)
- 2 gula eller röda paprikor, urkärnade och skurna i breda strimlor
- 2 medelstora zucchinier, skurna i 2–3 cm stora bitar
- 1 stor rödlök, skalad och skuren i 12 klyftor
- 2 msk olivolja
- 2 skinnfria filéer vit fisk à 130 g, till exempel torsk eller kolja
- 2 msk pesto
- salt och nymalen svartpeppar citronklyftor till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluft.
- Lägg alla grönsaker i en stor ugnsform eller långpanna. Ringla över oljan, krydda med salt och rikligt med svartpeppar och vänd runt allt. Ugnsstek i 15 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och vänd på grönsakerna. Lägg fiskfiléerna på grönsakerna och klicka ut peston på fisken. Ställ in formen i ugnen igen och ugnsstek i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt och grönsakerna har fått lite färg.
- Servera med citronklyftor att pressa över.